Archive for december, 2005

Nieuwjaarswens

zaterdag, december 31st, 2005

Volgend voorjaar hopen we echt aan te vangen met ’n Aanvang. Nu zijn we nog even aan het bouwen.

We wensen u een gezond en gelukkig 2006!

William Mensink & Liesbeth Grijsen

\'n Aanvang met winkel in de steigers

Alle 6 drachtig?

zaterdag, december 24th, 2005

Dit gebeurt niet vaak, dat er op één dag zoveel koeien tegelijk geïnsemineerd worden. Vandaag was het wel zo’n dag. Zes koeien op rij, die allemaal tochtig zijn. Vanochtend heeft William ze alle 6 geïnsemineerd.
Tochtige koeien bespringen elkaar en geven veel onrust in de stal. Deze 6 dames blijven vandaag in een aparte stal staan, om te voorkomen dat het tussen de andere koeien een wilde bende wordt.
Nu maar hopen dat we over 9 maanden verblijd worden met 6 kalfjes….

Alle 6 op een rij

Kleine moeite, …

zaterdag, december 17th, 2005

Dit jaar hebben we een stukje mais laten staan. Niet omdat het te nat was, nee het was prima oogstweer. We willen op het land een schuilplekje bieden voor het wild. Dat het schuilplekje dan ook nog voedsel bevat (maiskolven), is alleen maar mooi meegenomen. Bij ons op het land wordt niet gejaagd. Het wild wat een schuilplaatsje zoekt in de mais, wordt dus niet onaangenaam verrast.
Bij het maken van de foto, bleken er heel veel kleine vogels in de mais te schuilen. Normaal verwachten we ook wel hazen, fazanten en misschien een enkele ree.

Schapen in de wei

zaterdag, december 10th, 2005

Alle koeien weer op stal, het gras nog niet op en wat doe je dan? Een paar weken geleden is alle gras al gebloot. Toch staat er op enkele percelen nog te veel gras. Is het gras te lang, dan kan het beschadigd worden bij vorst. Er ontstaan dan kale plekken in de wei waar in de zomer onkruid gaat groeien. Achter het huis lopen nu schapen. Negen ooien en 1 ram, zodat er in het voorjaar ook weer lammetjes zijn. Met hun wollen dekje kunnen ze prima buiten overwinteren. Als er sneeuw ligt krijgen ze hooi bijgevoerd, maar voorlopig kunnen ze nog goed vooruit met al het gras.

Schapen in de wei

’n Gedenkmoment

zondag, december 4th, 2005

In 1966 hebben Bertus en Dina Grijsen hun kinderen, koeien en varkens verplaatst naar de Roessinksweg 4 in Colmschate. In Eibergen waar hun oude boerderij stond, werd de Berkel verlegd waardoor een groot deel van de grond verloren ging. Op 27 november 1980 hebben ze een nieuwe start gemaakt in Lettele, om plaats te maken voor woningbouw op de Colmschater Enk. In 1998 hebben wij het bedrijf van hen overgenomen en voortgezet. Bertus en Dina helpen nog steeds veel op het bedrijf. Bertus melkt iedere ochtend en vaak ook ’s avonds. Dina past heel vaak op onze kinderen. Zonder al hun hulp was realisatie van een nieuwe bedrijfsopzet niet mogelijk. Ook omdat ze de grondleggers zijn van dit bedrijf, is vrijdag 2 december een eerste steen geplaatst door Bertus en Dina.

Dina, Sarah en Bertus na het plaatsen van de 1e steen