Archive for mei, 2006

Een nieuw rustpunt

zaterdag, mei 27th, 2006

Zo langzamerhand zijn we aan de laatste loodjes toe. Dat mag ook wel want rond 9 juni willen we voor het eerst de winkel open doen. We zijn nog in afwachting van de laatste materialen, zoals informatieborden, lampen, etiketten voor op de zuivelfles, …
Vandaag zijn we begonnen met de opbouw van het nieuwe rustpunt. Het rustpunt komt naast de koepromenade. Naast koffie en thee is er straks ook melk en karnemelk beschikbaar. Om dit koel te kunnen bewaren, komt er een klein tuinhuisje (met koelkast) naast het rustpunt. Net als bij het huidige rustpunt, kunt u uzelf bedienen. Vanaf 9 juni (hopelijk) maar in ieder geval vanaf 2 juli kunt u het nieuwe rustpunt uitproberen. Meer informatie over rustpunten in Salland vindt u op: “www.rustpunt.nu”

Allemaal druk met de opbouw van het tuinhuisje

Laat je verrassen in Lettele (2)

zondag, mei 21st, 2006

Vandaag maar eens even weer de wei in geweest om te proberen een mooie foto te maken voor de flyer. Dit is toch veel lastiger dan gedacht. Een oor net naar achteren, de ogen dicht, de mond net open of de kop net verdraaid. Bovendien wil tegenwoordig iedere koe op de foto dus binnen een mum van tijd stonden alle dames dicht om me heen.
Het evenement zelf begint steeds meer vorm aan te nemen. Vrijdag hebben we het terrein verkend om te bekijken wat waar geplaatst kan worden. Best lastig, om tussen de normale werkzaamheden door, de verschillende stands in te plannen. De koeien worden op 2 juli immers gewoon gemolken. Ze moeten vers voer voor het voerhek en natuurlijk wel gewoon van de stal naar de wei kunnen lopen. Dit geeft gelijk ook een beetje de charme van de dag weer. Immers rondom onze boerderij, waar de werkzaamheden min of meer gewoon doorgaan, wordt een dag lang een mooi feest gehouden. Misschien genieten de dames zelf ook nog een beetje mee.

Zou deze koe geschikt zijn voor de flyer?

Gras op de bult

zaterdag, mei 13th, 2006

En dan gaat het in een keer snel. Na een koud voorjaar en een erg trage start, groeide het gras met de warmte van de afgelopen week in een sneltreinvaart. Wonderlijk hoe een vertraging van meer dan een maand, dan binnen twee weken wordt ingehaald. Ook bij bomen en struiken zie je een zelfde snelle ontwikkeling.
Het gras had nog even door mogen groeien, maar komt er dan regen, dan wordt het al snel te lang. We hebben daarom gekozen voor een wat lagere opbrengst. Maandag heeft Jansen (loonwerker) 21 ha gras gemaaid. Dit is geschud en dinsdag op een bult gereden. De kwaliteit lijkt erg goed. Jammer alleen dat de opbrengst wat tegenviel. De bult is nu niet hoog genoeg, waardoor er nog geen zandlaag opgebracht kan worden. Voor de conservering van het gras was dit beter geweest.
Voor het huis hebben we een klein stukje gras laten staan, als schuilplek voor weidevogels en hazen en konijnen. We zijn benieuwd of dit ook zo gaat functioneren.

Rudie Reimert maakt de randen van de kuil mooi strak

Stukje gras wat is blijven staan

Laat je verrassen in Lettele!

zaterdag, mei 6th, 2006

Op 2 juli wordt onze koepromenade officieel geopend. Reden voor een feestje!! Samen met heel veel leuke bedrijven uit Lettele gaan we er een geweldige dag van maken. Rondom de boerderij presenteren zich allerlei Lettelse bedrijven. Er is een mooi terras waar de Lettelse horeca een smakelijk hapje en drankje serveert en bandjes uit Lettele en omstreken zorgen voor lekkere muziek.
Op 2 juli kunt u van 11.00 tot 17.00 de charme van het platteland ontdekken. Ook voor de kinderen is er die dag veel te beleven (bijvoorbeeld ponyrijden).
De komende tijd volgt meer nieuws over ‘Laat je verrassen in Lettele’.