Archive for juni, 2006

Kerkuiltje

zondag, juni 25th, 2006

Iedere avond als het begint te schemeren, zit er een klein kerkuiltje op de nok van de winkel. Zo in de schemer lukt het niet om een foto te maken. Vanochtend lukte dit in een keer wel. Het uiltje (volgens ons nog erg jong) zat op een paal op de hoek van het terrein waar zondag 2 juli de fair wordt gehouden. Er staan al hekken en prullebakken opgeslagen, dus misschien wou het uiltje gewoon even de boel verkennen.

Kerkuiltje

Koe en Kunst

zaterdag, juni 17th, 2006

We hebben genoten vandaag. Niet alleen van het mooie weer, maar ook van de kunst en alle mensen die vandaag zijn geweest. Dit jaar mogen we als locatie deelnemen aan de kunstfietsroute. Afgelopen week heeft Stef Meijman letterlijk tussen de koeien een aquarium opgebouwd (met onze kinderen als kwebbelende critici). In de afkalfstal en ook naast de koepromenade zijn aanhangwagentjes uitgestald. Helemaal geweldig was het theater op stelten. Vandaag als dino’s en morgen als aliens.
Zo’n prehistorische dino was voor onze koeien even wennen, maar mooi is het wel.

Koe en dino

Dino\'s

Vreemde gasten

zondag, juni 11th, 2006

Vrijdag en zaterdag was de winkel voor het eerst geopend. Vanaf ’s morgens 10.00 tot ’s middags 16.00 uur en we waren zeer benieuwd wie een kijkje zou komen nemen. Er zijn verschillende klanten geweest, van dichtbij en van ver die reageerden op de borden aan de weg. Geweldig, om alle reacties te horen op het assortiment wat we voeren en ook op de inrichting van de winkel. Vrijdag laat in de middag kregen we twee heel onverwachte gasten. Vroeger zaten er in de autogarage die op de plek van de winkel stond enkele boerenzwaluwnestjes. Twee zwaluwen waren zo vrij om even te kijken wat er van de garage geworden was. Ze vlogen binnen en gingen vervolgens rustig op de wandkoeling zitten kijken. Wat ze er van vonden hebben we niet gehoord, want ze waren snel weer verdwenen op zoek naar een ander plekje voor hun nest.

Twee zwaluwen op de wandkoeling

Een blik in de winkel

9 juni

zondag, juni 4th, 2006

Op 9 juni gaat de deur van onze winkel open. Vanaf deze dag bent u iedere vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur welkom. Ons assortiment boerenzuivel gaan we langzaam uitbouwen. Nu is er al boerenkarnemelk, fruitkarnemelk, boter, yoghurt, verschillende soorten vruchtenyoghurt en volle melk beschikbaar. Kaas komt van de Heileuver in Lemelerveld. Marinus Post maakt hier heerlijke boerenkaas van jong tot overjarig en onder andere Sallandse Kruidenkaas en Fenegriek. Jam komt van ’t Evenbelt in Raalte. Ineke Kemper maakt jam van vruchten die ze grotendeels zelf heeft geteeld. Op ’t Evenbelt lopen de kippen los, zowel in de schuur als ook in de wei. De Freilandeieren van deze kippen zijn bij ons te koop. Dan is er nog boerenijs van ’t Klooster uit Teuge, mosterd van Willem en Corrie de Witte uit Deventer, worst van natuurslagerij Rob Rijks en heerlijke Franse wijn geselecteerd en geïmporteerd door Wijnkristal uit Raalte. Enkele weken geleden zijn een koe en twee varkens geslacht. De varkens zijn gehouden door Bennie en Marcel Zandbelt in Lettele. Deze varkens hebben ruimte, zowel op stal als ook buiten. De Belgisch Blauwe koe (4 jaar oud) komt van een kleine hobbyboer. Koe en varkens zijn geslacht door Maurits uit Raalte. Het rundvlees is extra lang afgehangen, waardoor het heerlijk mals wordt. Vlees is diepgevroren bij ons te koop.
Vanaf 9 juni bent u van harte welkom!

Bijna klaar