Archive for juli, 2007

We zijn er weer

maandag, juli 30th, 2007

En hoe! De kop weer fris, het hoofd weer leeg. Lekker genoten hebben we. Het weer was een beetje wisselvallig, maar mooi genoeg om lekker te wandelen, bramen en hazelnoten te verzamelen en allerlei dingen te bezichtigen. Het blijft ons verbazen, die heuvels waardoor je al lopende steeds weer een ander uitzicht hebt. Het aantal wandelingen is dit jaar wel behoorlijk beperkt gebleven, aangezien de kinderen onderhand meer interesse hebben in pretparken en dergelijke.
We zijn vandaag direct weer begonnen, maar dat mag ook wel na zo’n rustperiode. In ieder geval is het winkeltje vrijdag en zaterdag gewoon weer open.

Wandelen op de Gulpenerberg

Vakantie

donderdag, juli 19th, 2007

Volgende week staan we even stil. We gaan een week op vakantie naar Zuid Limburg. Lekker wandelen, fietsen, tijd voor de kinderen en het hoofd weer leegmaken. Omdat we geen zuivel kunnen maken, gaat de winkel een weekend dicht (27 en 28 juli). In de afgelopen tijd hebben we dit al volop bekend gemaakt, dus we hopen dat er niet teveel mensen voor niets aan de deur komen. We hebben heel veel geluk met onze ouders, die de komende week voor het bedrijf (natuurlijk samen met Alex) zorgen. Bertus is al 75 maar staat nog iedere dag in de melkput. Dina regelt en organiseert alles, zodat iedereen op tijd koffie krijgt, de kalfjes goed verzorgd worden en eigenlijk alles gewoon doordraait. Geweldig dat dit kan. Bertus, Dina en Alex dankjewel!!!!!

Droog in de kuil

zaterdag, juli 14th, 2007

Alles komt altijd weer goed. Dat blijkt wel weer. Donderdag hebben we gemaaid en al hoewel het ’s avonds nog enige tijd bleef regenen, bracht dit weinig water in het gras. Vrijdag was bewolkt maar droog en zaterdag was uiteindelijk heel wisselvallig. Het was warm, er was veel wind en het was van tijd tot tijd behoorlijk bewolkt. We hebben zelfs nog zes regendruppels gehad. Uiteindelijk viel het dus geweldig mee. We hebben het gras mooi en redelijk droog in de kuil gekregen. Natuurlijk was een beetje zon vooraf voor de smakelijkheid van het voer mooi geweest, maar zo is het ook prima. Een mooie derde snede en voldoende voer voor de koeien komende winter. Voor ons een goede reden om straks lekker rustig op vakantie te gaan.

Loonwerker Jansen is gras aan het hakselen

Buien

dinsdag, juli 10th, 2007

Vorig jaar rond deze tijd waren we zeer gelukkig geweest met een paar druppeltjes water. Het was toen erg droog en er leek maar geen eind aan het mooie warme weer te komen. Dit jaar is het precies andersom. Water genoeg. Het gras is mooi groen en groeit prima! Zo goed zelfs dat we sinds anderhalve week dagelijks zeer gespitst zijn op het weer omdat we zo graag willen inkuilen. Om een mooie kwaliteit ruwvoer te krijgen is een beetje zon voor het maaien zeer gewenst. Er komt dan meer suiker in het gras, waardoor het veel smakelijker wordt. Is het na het maaien enkele dagen droog, dan wordt het gras mooi droog. Het is dan veel makkelijker te conserveren. Goed ruwvoer zorgt ervoor dat we veel minder voer hoeven aan te kopen. Maar ja. Afgelopen weekend begon het er even op te lijken. We hadden de loonwerker al gebeld en afgesproken wanneer zou worden gemaaid en wanneer gekuild. Niet dus. We hopen nu op komend weekend. Dat we 20 maal per dag het weerbericht op Teletekst bekijken helpt niet echt. Gewoon rustig afwachten dus.

Een wei vol gras