Archive for september, 2007

Proeverij

vrijdag, september 21st, 2007

Komende week is het Week van de Smaak. Op zaterdag 29 september organiseren wij een proeverij bij de winkel. U kunt dan allerlei lekkere, ambachtelijke producten proeven. Irma de Jong van F3 Food laat zien en proeven welke heerlijke gerechten je kunt maken met diverse streekproducten uit Salland. Verder kunt u jam uit Raalte, Chutney uit Bathmen, Puur Appelsap, Boerenkaas en diverse zelfgemaakte Boerenzuivelproducten proeven. Ook staat er een stoofpotje te pruttelen met vlees van ’n Aanvang.

De proeverij wordt gehouden van 11.00 – 15.00 uur. Toegang, proeverij en parkeren zijn gratis.

Kom dus zaterdag 29/9 kennismaken met diverse lekkere streekproducten uit Salland!

Dafjes

maandag, september 17th, 2007

Afgelopen zaterdag vormden we het decor voor heel veel Dafjes. Daf en u had een personeelsfeest georganiseerd in Salland. De hele dag reden mensen met de solex en dus ook met oude Dafjes heen en weer. Bij ons op het erf moest een kofferset zo snel mogelijk in de achterbak van de Daf worden geplaatst. Vervolgens reed men weer verder. Niet te snel hoorden we zo hier en daar. De Dafjes remden niet meer allemaal even fijn en vooral het schakelen met de variomatic was een beetje wennen. We hebben er geen in volle vaart achteruit zien rijden. Wel hebben we genoten van zoveel auto’s die we vroeger achterhaald vonden, maar nu wel erg schattig.

Dafjes op het erf

De laatste fiets

zaterdag, september 15th, 2007

Afgelopen week heeft Sjaak de laatste groene fiets gebracht. Een prachtige, authentiek tandem dit keer. Inmiddels beschikken we over 8 fietsen, 3 kinderfietsen en dus de tandem. We hebben ‘m zelf ook uitgeprobeerd en het is grappig fietsen, zo op zo’n tandem. Met bewondering hebben we gekeken hoe Sjaak en de andere medewerkers van de fietswerkplaats van Cambio oude fietsen een prachtig nieuw uiterlijk hebben gegeven. Zelf blijven we het bijzonder vinden hoe de fietsen zo een nieuw leven krijgen. Sjaak, dankjewel! We hopen dat de komende jaren veel mensen ons prachtige buitengebied per groene fiets gaan verkennen.

Sjaak op de groene tandem

Over de weg

zaterdag, september 8th, 2007

Vrijwel het hele jaar hebben de koeien achter het huis gelopen. Lekker makkelijk, de staldeuren open en op naar de wei. In het najaar is de grasgroei wat lastiger te plannen en nu komt het weiland aan de overkant van de weg weer goed van pas. De koeien moesten wel weer even wennen. Eerst het smalle pad langs het bos, met overhangende takken. Toen de weg over en dan de grote groene weide. Gelukkig is Patch (onze border collie) het nog niet verleerd. Strak liep ze achter de koeien, waardoor er nog enig tempo was bij het oversteken van de weg. De koeien hebben echter geen haast, waardoor een auto al snel 5 minuten staat de wachten voordat ook de laatste koe de weg over is gelopen.

Koeien langs het bos

Koeien aan de overkant in de wei