Archive for december, 2007

Winter

zaterdag, december 22nd, 2007

In de afgelopen weken kwam er weinig van het bijhouden van de weblog. We waren even te bezig met kerstpakketten en dergelijke. Vorige week hebben we weer genoten op Dickens; mooi weer, prachtige mensen en een geweldige sfeer.
Vandaag was het buiten erg mooi met veel rijp op de bomen en een zon die echt winters op kwam en de lucht ijsblauw kleurde.
Maandag zijn we nog open voor de kerstbestellingen en daarna wordt het lekker genieten van een rustige kerst.
We wensen u hele fijne feestdagen.

winter op 'n Aanvang

’t Bakhuus van Mans

zondag, december 9th, 2007

Afgelopen jaar zijn alle stenen afgebikt (dank ook aan Peter Heijke!!!). Nu werd het dan zo onderhand tijd om weer te beginnen, dus we hebben de fundering gelegd en zijn begonnen met het opbouwen van het oude bakhuisje. Niet helemaal hetzelfde als het bakhuisje van Mans. De deur zit om praktische redenen (staat een boom in de weg) aan de andere kant en is wat breder. Ook is er een trasraam gemaakt, omdat we niet zeker weten of er voldoende stenen zijn. Inmiddels is het bouwen van het bakhuisje overgenomen door bouwbedrijf Mensink, aangezien we zelf te weinig tijd overhouden. Erald Mensink weet veel van ouderwetse bouw. Zo worden de stenen volgemetseld, waardoor ze niet ingevoegd hoeven te worden. De muur lijkt dan direct al een stuk ouder. Aan de binnenkant is het de bedoeling om de muur te wassen (licht aanstrijken met cement) en niet te stucadoren. De schoorsteen is gemetseld en voorzien van een ouderwets schoorsteenpijpje. De ramen zijn voorzien van loodstrips, in plaats van een vensterbank. Met een beetje mazzel is het volgende week een aantal dagen droog. De pannen kunnen dan worden gelegd en de muren afgewerkt en dan hebben we ’t Bakhuus van Mans weer in ere hersteld.

Erald en Michel aan \'t werk