Archive for april, 2008

Mooiere foto

woensdag, april 23rd, 2008

Ronald Hissink heeft afgelopen zaterdag een foto gemaakt van onze naar buiten springende koeien. U vindt ‘m op de Stentor site.

In de wei

zondag, april 20th, 2008

De koeien waren er nog niet echt op voorbereid, dat de staldeur zaterdagmorgen weer openging. Enkele koeien stonden in de rij voor de deur, maar de meesten stonden in hun box te kijken. Pas toen we begonnen te roepen kregen ze door dat er echt wat ging gebeuren en werden ze ook wat onrustig.
De eerste koeien kwamen snel door de deur en sprongen met enkele bokkesprongen naar de wei. De rest volgde en binnen een paar minuten was de stal leeg, op eentje na dan die de hele dag binnen is gebleven en niet door de deur durfde. Alle dames renden en sprongen samen naar de uithoeken van de wei, om daarna al rennend en springend weer terug te komen. Er was geen zon en het was een beetje koud, dus een enkele koe sprong zo weer terug de stal in, om daarna weer naar buiten te rennen.
Al met al waren ze vrij snel weer gewend en ging de kop omlaag, voor de eerste happen gras. Eindelijk voorjaar dus!

Fotomodellen

donderdag, april 10th, 2008

Binnenkort opent in Deventer ‘Melk en Meer’ een winkel waar onze zuivel, veel lekkere producten uit de streek en mooie kadootjes worden verkocht. In de winkel komen foto’s van het platteland en dus kwam Femke Teussink een dagje op de boerderij om foto’s te maken. Wat is er nog mooier dan een kalfje en wat koeien. Sarah vond het allemaal helemaal prachtig en was niet bij Femke weg te slaan. Met als resultaat dat zij in overall ook met het kalfje en de koeien op de foto mocht. We zijn erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Allemaal op de foto

Lente

dinsdag, april 1st, 2008

Gaan de koeien al snel weer in de wei? Dit is een vraag die we de laatste weken regelmatig krijgen. We zouden wel willen, maar het is nu nog te vroeg. Vorig jaar gingen de koeien op 6 april voor het eerst naar buiten. Door de late winter van eind maart, is er nu nog maar weinig gras. Het gras kleurt nog niet, maar groeit ook nog niet echt. Nu de koeien in de wei, zou betekenen dat we deze zomer veel te weinig gras hebben voor de koeien. Nog maar even wachten dus en rustig genieten van een latere lente.

Magnolia in de sneeuw