Archive for juni, 2008

Even weg

zaterdag, juni 28th, 2008

Het was al even stil, aangezien we alle zeilen bij moesten zetten om op vakantie te gaan. Nu is het gras in de kuil, het jongvee in de wei, de zuivel voor de komende twee weken gemaakt en nu gaan we even weg. Gelukkig met hele goede vervanging thuis; Pa en Ma Grijsen zorgen voor de koeien en Alex en familie en vrienden voor de rest. Dus we gaan met een gerust hart en komen als alles meezit weer terug met een pup.

Tot over enkele weken.

William & Liesbeth

Steenuiltje

dinsdag, juni 10th, 2008

Nu we regelmatig ’s avonds buiten zitten, kunnen we volop genieten van de steenuiltjes. We hebben inmiddels ontdekt dat het er twee zijn. Beide zeer luidruchtig en heel aanwezig. Er kwam er gisteravond zelfs al een op de leilinde zitten. Eens even kijken wat voor ’n vlees we in de kuip hebben….
Gisteravond, toen we naar de wedstrijd keken, zat er in een keer een uiltje in de vensterbank. Waarschijnlijk zijn gisteren de jonge uiltjes uitgvlogen. Het uiltje zat met grote ogen naar binnen te kijken en heeft dit zeker 20 minuten volgehouden. Geef ‘m eens ongelijk. De wedstrijd was het bekijken zeker waard. De foto is nogal vaag, maar het beste wat we ervan konden maken (in het donker, van binnen naar buiten).

Jong steenuiltje kijkt door het raam

Pa of Ma op het voetbalgoaltje

Steenuiltje

donderdag, juni 5th, 2008

Heel erg aanwezig is ie. Ons steenuiltje. Onze stagiaire denkt zelfs dat het een schreeuwuiltje is, omdat een steenuiltje niet zoveel kabaal kan maken. De steenuil heeft duidelijk zijn territorium uitgezet. Hij zit op de nok van de winkel en maakt daar ruzie met de katten, die over het erf lopen. Hij zit op het voetbalgoaltje in de tuin en zit dan strak door het keukenraam naar binnen te turen. Hij zit op de nok van het huis en maakt daar ruzie met ons, als we op het terras zitten.
In ieder geval wil hij niet op de foto. Iedere keer als ik de camera paraat heb, vliegt ie weg.
Vanavond is het dan eindelijk (een beetje) gelukt. Met zoveel vergroting is het lastig om de camera goed stil te houden. Maar goed, hier is ie dan een foto van de steenuil, bovenin de berk.

Steenuil bovenin de berk

Bijpraten

donderdag, juni 5th, 2008

En dan blijft het weer even helemaal stil. Met de organisatie van de markt en de week erop de opening van Melk en Meer hebben we aardig de handen vol gehad. Het resultaat was er dan ook naar. De markt was heel gezellig en met het mooie weer was het helemaal goed. Ter ere van de opening van de ontvangstruimte hebben we twee varkensschouders gebraden. Een varkensschouder is een groot stuk vlees, met het vel er nog aan. Rauw ziet het er niet uit. We hebben de schouders gekruid en vrijdagavond om 20.00 uur in de oven gezet. Zaterdagmorgen om 10.00 uur waren de schouders klaar. Mooi en heel erg lekker. Iedereen die de ontvangsruimte kwam bekijken kon gelijk een stukje vlees proeven. Dit viel helemaal goed.
Een week later was het bij de opening van Melk en Meer helaas minder mooi weer. De opening was er niet minder om. Thijs onthulde zijn foto waarop hij stoer een kaas boven zijn hoofd houdt. De boerendansers deden erg hun best en het marktje met leveranciers was heel gezellig. In de afgelopen weken is al het werk wat was blijven liggen weer een beetje bijgewerkt, dus hoop ik weer wat vaker een verhaaltje te plaatsen.

William snijdt het vlees