Archive for augustus, 2008

Souveniertje

vrijdag, augustus 8th, 2008

De vakantie zit er bijna op. Hoogste tijd om de boel weer bij te werken. We zijn al enkele weken terug uit Engeland en het was er heerlijk. Niet al te warm, af en toe een buitje en prachtig groen. We hebben Noord Engeland verkend en wat is het daar prachtig. Wel opvallend (en ook een heel slecht teken) was het grote aantal boerderijen wat te koop staat. Onderweg hebben we wel zo’n 60 for sale bordjes gezien.
Het zuivelschap in de supermarkt is heel anders dan hier. Karnemelk was voor ons volledig onvindbaar. Er was een groot aanbod melk, halfvolle en magere melk onder private label. Hier en daar een klein beetje yoghurt in Danone formaat bekertjes en verder helemaal niks. Qua kaas is er wel het nodige veranderd. Waar we vroeger alleen de oranje, plastic cheddar per plak verpakt konden vinden, waren er nu verschillende soorten cheddar (en zelfs farmhouse cheese).
Uit Yorkshire hebben we een prachtig souvenir meegenomen. Onze SAM. Sam is nu een week of 12, heel alert en erg lief. Als ze bijna een jaar is, gaan we haar trainen. Sam kan dan straks het werk van Patch overnemen, die volgend jaar 11 is en dan wel wat rust heeft verdiend. Voorlopig moet Patch echter nog volop aan het werk om dit weideseizoen dagelijks de koeien voor ons uit de wei te halen.

Onze Sam, net gearriveerd