Archive for juni, 2010

Eindelijk

zaterdag, juni 12th, 2010

De koeien hadden het nog niet zo door, maar dit jaar gingen ze wel erg laat naar buiten. Ook al was het al lang voorjaar, er was geen gras en dus ook geen mogelijkheid om de dieren eerder naar buiten te doen. Andere jaren lieten de koeien zelf altijd duidelijk horen wat ze hier van vinden. Als het mooie weer aanbrak en we waren achter de stal aan het werk, dan stonden de koeien voor de deur te loeien. Dit jaar waren ze ook binnen heel tevreden en hoorden we geen onvertogen geluid. Maar als dan de staldeuren open gaan, dan willen de dames alsnog wel even rennen en zich uitleven. Dat gebeurde ook volop afgelopen maandag. Ze lopen nu weer elke dag buiten en gaan iedere dag ietsje rustiger naar buiten.
Koeien in de wei

Kunst bij rustpunten

woensdag, juni 9th, 2010

We hebben het voorrecht deel te mogen nemen aan het project kunst bij rustpunten. Met materiaal gevonden op de locatie is op 10 rustpunten een kunstwerk ontwikkeld met een verhaal wat hoort bij het rustpunt. Joep Zander heeft ons uitgekozen en is vervolgens volop aan de slag gegaan. Het kunstwerk heeft een relatie met de Linderveldplas, dit is ook fysiek zichtbaar gemaakt. We hebben in de afgelopen weken genoten van Joep en de relativerende rust die Joep meebrengt. Nu genieten we van het eindresultaat. Hieronder het blogadres van Joep en foto’s van het kunstwerk in wording. Joep Zander.
Wilt u meer weten over het eindresultaat, kom dan een keertje kijken. Over de kunstwerken die bij de verschillende rustpunten zijn gerealiseerd verschijnt binnenkort een boekwerkje.

Hulp van collega

Oogsten

zaterdag, juni 5th, 2010

Dit jaar zijn we laat met alles. Afgelopen jaar is er veel gras verloren gegaan door de lange vorstperiode. Vervolgens was het voorjaar eerst droog en daarna koud. Gras groeit niet door er aan te trekken, dus was het gewoon een kwestie van geduldig afwachten. Inmiddels hebben we de eerste snede gelukkig in de kuil. Mooi droog en van goede kwaliteit. Over enkele dagen kunnen de koeien naar buiten en is het voorjaar dan eindelijk echt begonnen op onze boerderij.

Gemaaid gras