Mooie varkens

Afgelopen vrijdag heeft William twee varkens gehaald bij Bennie en Marcel Zandbelt. De fam. Zandbelt houdt scharrelvarkens. De dieren worden binnen op stro gehouden en krijgen ruwvoer te eten. Dit laatste betekent dat ze de hele dag door kunnen vreten en zich niet snel vervelen. Alle varkens hebben ook een buitenuitloop. Ze kunnen zelf bepalen wanneer en hoelang ze naar buiten gaan.
Door de bewegingsruimte en de frisse lucht, zijn scharrelvarkens erg nieuwsgierig. Net als koeien, komen ze allemaal vooraan het hek wanneer je een foto wilt maken. Op de foto ook Bennie Zandbelt. Hij geniet van zijn varkens en vindt het plezierig om ze op deze wijze te houden. Wij vinden het prettig dat de dieren leefruimte hebben. Dat het vlees van deze varkens erg lekker is, is mooi meegenomen.

Bennie Zandbelt bij zijn varkens

One Response to “Mooie varkens”

 1. Erik S. schreef:

  Hallo Aanvanger’s,

  Worden jullie nu ook “varkensboer” en goede collega’s?

  Het is zoals jullie al melden, varkensvlees is “gewoon lekker”.
  Veel succes met de varkens en de vleesverkoop……..

  Groeten,

  Erik, Paula en Kids.