Edirne

Afgelopen week hadden we voor de tweede keer in korte tijd buitenlands bezoek. Ditmaal betrof het gasten uit Edirne, een plaats van circa 100.000 inwoners in Turkije. In Edirne leeft een grote Roma groep die prachtig handwerk maakt. Lastig is het om dit handwerk zonder tussenhandel aan de man te brengen. Nu wordt er te weinig verdiend en is er onvoldoende geld voor opleiding en training van de mensen. Samen met Hans Scholten hebben we de plannen doorgesproken die wij hebben om streekproducten dichter bij de klant te brengen. Gaandeweg onstond een mooie discussie over overeenkomsten en verschillen en waar je van elkaar kunt leren. Hassan probeerde alles snel heen en weer te tolken en ook al was dit voor mij even wennen, het is heel bijzonder om ondanks het taalverschil toch zo’n discussie te kunnen voeren.

Gasten uit Edirne

Comments are closed.