Kievit

Maandag begon het er al een beetje op te lijken. De eieren lagen niet helemaal stil en het gepiep van de jonge vogels was door het ei heen te horen. Alex wilde graag het uitkomen van de eieren volgen en is maandag en dinsdag meerdere malen naar het nest gelopen. Vandaag was het dan zover. Twee jonge vogels waren uit het ei. Een derde was druk doende zich uit het ei te bevrijden. Ook nummer vier was al begonnen. Als je goed kijkt, zie je op het vierder ei een wit puntje waar de eierschaal al dunner is.
Gelukkig is het mooi weer en niet te koud voor de jonge vogels. In de andere vier nesten die we hebben gevonden is het nog niet zover. Rustig afwachten dus, hoeveel jonge kievitten straks rond onze boerderij vliegen.

Jonge vogels net uit het ei

One Response to “Kievit”

  1. Tjitske schreef:

    Hoi, wat een leuke weblog en mooie foto! Meedoen aan de Agd fotowedstrijd deze zomer! En misschien tot gauw, Tjitske