Hoog water

Twee weken geleden was het even spannend. Wordt het IJsselwater zo hoog dat de uiterwaarden onder water komen te staan? Op zondag hebben we nog even getwijfeld om vervolgens op maandag de knoop definitief door te hakken. We hebben het pasteuriseren van de melk verschoven naar de avond en zijn de hele ochtend op en neer gereden om circa 40 stuks jongvee en drachtige koeien op te halen en thuis op te stallen. Het blijft lastig in te schatten of het water inderdaad zo hoog komt dat het bedreigend wordt. Twee weken geleden namen we het zekere voor het onzekere. Afgelopen week is er bijna dagelijks een vrachtje jongee weer terug gebracht. Er gaan cira 8 dieren in de veewagen, dus na ettelijke keren op en neer te zijn gereden, was afgelopen vrijdag het laatste dier weer terug bij de IJssel.
’s Avonds werden we gebeld. “Weten jullie wel dat het IJsselwater weer aan het stijgen is?”. Nee dus.
Vandaag hebben we even gekeken. De IJssel staat wel hoog, maar nog niet zo hoog als twee weken geleden. Er is nog heel veel groene weide beschikbaar. We gaan er vanuit dat het dit keer gewoon goed gaat. De dieren vinden het heerlijk, het hoge water met de warmte en voorlopig mogen ze nog even blijven.

Lekker aan het water

Comments are closed.