In de wei

De koeien waren er nog niet echt op voorbereid, dat de staldeur zaterdagmorgen weer openging. Enkele koeien stonden in de rij voor de deur, maar de meesten stonden in hun box te kijken. Pas toen we begonnen te roepen kregen ze door dat er echt wat ging gebeuren en werden ze ook wat onrustig.
De eerste koeien kwamen snel door de deur en sprongen met enkele bokkesprongen naar de wei. De rest volgde en binnen een paar minuten was de stal leeg, op eentje na dan die de hele dag binnen is gebleven en niet door de deur durfde. Alle dames renden en sprongen samen naar de uithoeken van de wei, om daarna al rennend en springend weer terug te komen. Er was geen zon en het was een beetje koud, dus een enkele koe sprong zo weer terug de stal in, om daarna weer naar buiten te rennen.
Al met al waren ze vrij snel weer gewend en ging de kop omlaag, voor de eerste happen gras. Eindelijk voorjaar dus!

Comments are closed.