Zonnige zuivel

Op 5 januari 2012 worden op het dak van de koeienstal 200 zonnepanelen geplaatst. Samen goed voor bijna 50.000 wattpiek aan energieproductie. Met deze energie zijn we grotendeels zelfvoorzienend. Stroom die we overdag niet zelf gebruiken, wordt geleverd aan de energiemaatschappij. Aan het plaatsen van de zonnepanelen ging wel heel wat vooraf! Het oude dak moest van de stal, dit is in november verwijderd door een asbestsaneringsbedrijf. Gelukkig was de novembermaand nog vrij zacht, waardoor koeien en kalveren overdag buiten in de wei konden blijven, terwijl op het dak hard gewerkt werd. De stal is inmiddels voorzien van een nieuw dak en alle voorzieningen voor de zonnepanelen liggen al klaar. Binnenkort wordt de zuivel geproduceerd met energie van de zon en om dit te vieren starten we de eerste twee weken van het nieuwe jaar met een aanbieding van zonnige sinasappelyoghurt. Voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben we deelgenome aan het project Asbest van het dak, zonnepanelen erop van de provincie Overijssel.
We wensen u hele fijne feestdagen en een zonnig 2012!

Leave a Reply