Hoeksche Chips

Al bijna sinds de start van onze boerderijwinkel verkopen we Hoeksche Chips. Chips gemaakt van aardappels uit de Hoeksche Waard. Alleen al mooi vanwege het verhaal erachter. Drie buren, die samen zijn gaan werken en hun eigen aardappels als chips verkopen. Twee weken geleden kregen we de mogelijkheid een kijkje te nemen. Het bedrijf was opengesteld voor winkeliers. Natuurlijk lieten we deze kans niet lopen en zijn we richting Hoeksche Waard gereden. We zagen trotse boeren en een mooie presentatie van de verschillende soorten chips. Met tractor en aanhangwagen zijn we naar de fabriek gereden, waar we gehuld in witte pakken, een rondleiding kregen en warme chips mochten proeven. Eenmaal weer terug hebben we wodka geproefd, in Polen gemaakt van Hoeksche aardappels en konden we zelf aardappels uit de grond halen, deze wassen en verwerken tot chips. We hebben genoten van een mooie dag en vertellen nu bij de verkoop van een zakje Hoeksche Chips nog enthousiaster over die drie akkerbouwers uit de Hoeksche Waard.

Hoeksche Chips

Leave a Reply