Met de taxi

Het kalfje van Silvia 23 is gisteren in de wei geboren. Silvia was ’s morgens samen met de andere koeien naar buiten gegaan en heeft halverwege de ochtend een stierkalfje gekregen. Toen de koeien ’s avonds weer naar de stal gingen om te worden gemolken, hebben we het kalfje van Silvia met de trekker opgehaald. Helemaal lopen is wel erg ver.
Kalveren krijgen tijdens de dracht vrijwel geen antistoffen mee van de moeder. Antistoffen voor de eerste drie levensmaanden komen vrijwel geheel uit biest, de eerste melk van de koe. Om ervan verzekerd te zijn dat het kalf voldoende antistoffen krijgt, wordt de koe altijd binnen 24 uur gemolken. De melk (biest, dik met een gele kleur) wordt dan direct aan het kalfje gegeven. Heeft het kalf in de tussentijd zelf al veel gedronken bij de koe, dan merken we dit wel door een verminderde eetlust.

Samen het kalfje opgehaald

Comments are closed.