Kamikazekat

Dit voorjaar zijn er drie jonge katjes geboren. We hebben de katjes op laten groeien in de kalverafdeling, tussen de jonge kalveren. Hier kunnen de kinderen er goed bij, waardoor de katjes veel aandacht krijgen en lekker tam zijn geworden. Inmiddels zijn de katjes al zo groot, dat ze zelf naar de hooizolder kunnen klimmen. Hier worden ze niet geplaagd door de honden.
’s Morgens en ’s avonds krijgen de katjes melk en brokjes. Ze komen dan niet gewoon via de ladder naar beneden, maar laten zich letterlijk naar beneden vallen. In de hooizolder zit een luik waardoor we stro naar beneden kunnen gooien. Dit luik wordt nu veelvuldig gebruikt door de katjes, die even de situatie bekijken en zich dan vrolijk laten vallen. Tegenwoordig ligt er dus altijd wel stro onder het luik.

Katje klaar voor de sprong

Comments are closed.