In ’t hok

In onze winkel verkopen wij Freiland eieren. De kippen die deze eieren leggen, mogen iedere dag om 11.00 naar buiten. Per kip hebben ze dan minimaal 2,5 m2 grasland ter beschikking. Ook worden er eisen gesteld aan de beschikbare hoeveelheid drinkplaatsen en de hoeveelheid schaduw buiten. De stal moet voldoende openingen op een vaste plek bevatten, zodat kippen makkelijk in en uit de stal kunnen lopen. Iedere week wanneer we verse eieren halen bij Jansen, genieten we van al die kippen buiten. Niet allemaal binnen de omheining, maar ook op het erf. Overal scharrelen ze rond.
Voorlopig is dit even voorbij. Om mogelijke besmetting met vogelgriep te voorkomen, moeten de kippen tijdens de vogeltrek binnen worden gehouden. Dit is vanaf 1 september. Is de vogeltrek voorbij, dan gaan de kippen weer naar buiten.

Kippen in de wei

Comments are closed.