Hoog bezoek

Vandaag hadden we bezoek van ambtenaren werkzaam op gebied van ruimtelijke ordening en milieu en een delegatie van de gemeenteraad. Dit alles op uitnodiging van LTO (landbouworganisatie). Doelstelling was om kennis te nemen van de huidige stand van zaken in de landbouw. Naast ons bedrijf is het melkveebedrijf van de familie Oosterhuis en het biologisch melkgeitenbedrijf van de familie Kuiper bezocht.
Lastig toch wel dat platteland. De een wil groeien, de ander verbreden. Er komen nieuwe stalsystemen en niet iedereen vindt dit mooi. Er is veel regelgeving, maar past dit nog wel bij alle ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden?
In ieder geval was het vandaag mooi weer. We hebben een mooie route gefietst. Over de Bloemenkampsweg en langs de Oostermaat. Wat er van komt dat zien we vanzelf wel, maar het was in ieder geval gezellig.

\'s Morgens vroeg aan de koffie

2 Responses to “Hoog bezoek”

  1. Er is veel regelgeving, maar past dit nog wel bij alle ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden?

    Misschien was dit bedoeld als retorische vraag, maar ik ben toch wel benieuwd. Waar knelt de regelgeving? Hebben jullie een voorbeeld?

  2. Liesbeth schreef:

    Hoi Rene,

    Als we hierover beginnen raak ik bijna niet meer uitgepraat. Een paardenpension wordt niet toegestaan omdat het niet om productie van paarden (fokkerij) gaat. Nieuwe stalsystemen met veel licht. lucht en welzijn voor dieren zijn niet mooi genoeg (volgens onze huidige normen). Verbredingsactiviteiten passen bijna nooit binnen het huidige bestemmingsplan. De reconstructiewet heeft ruimtelijke hokjesgeest tot gevolg, etc. etc.
    Ik zie veel dynamiek en nieuwe ontwikkelingen op het platteland. Helaas kost het vaak (te) veel energie en een lange adem om plannen door alle regelgeving heen te loodsen.