Allemaal weer thuis

Het was helemaal goed. Even een paar dagen er tussenuit, het hoofd weer leeg en ruimte voor nieuwe dingen. Pa en Ma en kameraden bedankt!
We zijn alweer helemaal gewend en weer aardig bij met het normale werk. Inmiddels zijn ook alle dieren weer thuis. Kalveren staan weer op stal omdat het gras nu te weinig energie biedt om veel te groeien. De oudere pinken lopen nog in de wei. De koeien gaan nog halve dagen naar buiten. Iedere middag even lekker in het gras. Doordat het kouder is bevat het gras nu veel meer onverzadigde vetzuren. Dit in combinatie met de raapschilfers die we aan de koeien voeren, zorgt ervoor dat het melkvet meer onverzadigd is. We merken dit doordat de volle melk nu veel minder oproomt.
Eigenlijk zouden we nu al volop aan het koeien scheren moeten zijn maar door de vakantie is dit even blijven liggen. Volgende week gaan we beginnen. Dus…. heb je zin een keertje een koe te scheren, dan ben je van harte welkom! Het is stoffig, maar wel erg mooi werk aangezien de dieren het heerlijk vinden hun jasje kwijt te raken en gewoon lekker tegen je aan komen staan.

Koeien 's middags in het najaarsgras

Comments are closed.