Boxrand

Nu we aardig op weg zijn met het scheren, wacht een volgend klusje. De ligplaatsen van de koeien moeten worden voorzien van een achterrand. Dit doen we om de box dieper te maken. We kunnen de box dan instrooien met zaagsel, waardoor de koeien zachter en comfortabeler kunnen liggen. Nu liggen de koeien op een rubbermat en dat is wel oke, maar het kan beter.
Zaagsel was altijd een restproduct wat prima bruikbaar is als strooisel voor de koeien. Nu worden er ook brokjes van zaagsel geperst, die verbrand kunnen worden in de kachel. De toenemende vraag naar zaagsel heeft een behoorlijk prijseffect. We gaan daarom nog eens goed kijken naar alternatief strooiselmateriaal, zoals bijvoorbeeld gehakseld stro, of koolzaadstro.

De ligboxrand ligt al klaar om geplaatst te worden

Comments are closed.